De wijze oude man

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie

Therapie

 

Voor wie is deze therapie geschikt?

Lichaamsgerichte psychotherapie is geschikt voor mensen met werk- of relatieproblemen, met stress- of depressieklachten, die blokkades/haperingen in zichzelf tegenkomen, die bepaalde stappen niet durven nemen en die dan bereid zijn zichzelf te onderzoeken. Ook voor mensen die rust in zichzelf willen vinden en voor mensen die zich vitaler willen voelen, mensen die behoefte hebben aan innerlijke verdieping. Hierbij is een bepaalde mate van zelfreflectie noodzakelijk.

 

 

Wat is lichaamsgerichte psychotherapie?

In lichaamsgerichte psychotherapie gaat men uit van de eenheid van lichaam en geest. Het lichaam is de tastbare en zichtbare uitdrukkingsvorm van de manier waarop iemand voelt en denkt.

Ter bescherming tegen onaangename gevoelens en weggestopte pijnlijke ervaringen creëert het lichaam een pantser. Dit pantser kan vervormingen veroorzaken in de lichaamshouding, blokkades in de energiestroom en vervlakking van de innerlijke gevoelservaringen. Het kan leiden tot (jouw) klachten.

In de therapie worden lichaams- en ervaringsgerichte technieken gebruikt, dat zijn bio-energetische oefeningen, massagevormen, ademhalingstechnieken en gestalttechnieken. Dit wordt ondersteund met inzichtgevende gesprekken.

De therapeut en de cliënt gaan een relatie aan gebaseerd op vertrouwen. Tijdens het proces kan de cliënt zich bewust worden van zijn of haar gedragspatronen en onderdrukte emoties die verantwoordelijk zijn voor klachten en spanningen.

Het verworven inzicht kan de weg openen naar een ruimer lichaamsbewustzijn en verdieping van het geestelijk bewustzijn. Het brengt je weer in kontakt met je eigen waarheid, innerlijke kern of essentie. Vanuit deze grotere innerlijke vrijheid kun je makkelijker in het leven staan met al haar uitdagingen.

in de stadsgids

De Landelijke sociale kaart van Nederland