De wijze oude man

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie

Meditatie wandeling

 

 

Een meditatie wandeling brengt rust, brengt je op andere gedachten en ontstresst. Het geeft je ruimte tot denken en helpt je antwoorden te vinden op vragen die bij je leven. De natuur werkt helend: de stilte de vogels de bladeren, kabbelend water, de wind langs je oren of een regenbui. Door bewust te wandelen kun je van deze kracht gebruik maken. In deze wandeling gaan we letten op onder andere de ademhaling. We lopen altijd een stukje in stilte. Ik probeer iedere keer er een beleefwandeling van te maken.

 

Eerstvolgende wandeling: zondag 7 oktober 2018.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de komende inspirerende wandelingen? Mail me dan. Vermeld “meditatiewandeling” in het onderwerp van je mail. Ik zet je dan op de mailingslijst voor deze wandelingen. Toekomstige wandelingen worden op facebook vermeld.

 

Meditatie wandelingen: De oude man op Facebook.

Meditatie wandelingen op de site van het VVV: meditatie wandeling VVV

 

Vanuit mijn therapeutisch perspectief weet ik dat licht depressieve
en getraumatiseerde mensen veel baat hebben bij meditatie wandelingen.

 

Beleefwandeling in JAPAN

Er is een onderzoek gedaan naar de invloed op je gezondheid bij een “beleefwandeling” in het bos. In Japan spreken ze over Shinrin-yoku, dat is de Japanse praktijk van wandelen in het bos, een soort van een meditatieve heling. Het blijkt dat wanneer je door een bos loopt en je ademt diep in, vooral in een bos dat onaangetast is geweest, met haar geuren, je onbewust start met het inademen van bacteriën. Je ademt ook sporen van schimmels. Je bent eigenlijk bezig met het verrijken van je microbioom** elke keer als je meedoet met een beleefwandeling in het bos.

http://www.shinrin-yoku.org/

**Het microbioom zijn alle micro-organismen die in en op ons lichaam zitten. Denk bijvoorbeeld aan bacteriën in onze darmen en aan bacteriën op onze huid.